4 Φεβ 2014

Ο δεύτερος κύκλος του Hackademy προ των πυλών...

Ο πρώτος κύκλος ήταν η αφορμή για να γνωριστούμε... Πραγματική αιτία ήταν η αγάπη μας για τη Δημοσιογραφία των Πολιτών και η δίψα μας για εκπαίδευση. Μέσα στις 96 ώρες που περάσαμε μαζί, τόσο στις αίθουσες του Colabworkspace όσο και στους δρόμους προσπαθώντας να εφαρμόσουμε πρακτικά όλα εκείνα τα όμορφα που προσπαθήσαμε να μάθουμε, δεθήκαμε όσο ελάχιστοι και γίναμε μια ομάδα, η ομάδα του ‘’Hackademy Newz’’

Τώρα με χαρά σας ανακοινώνουμε πως ο δεύτερος κύκλος σπουδών του Hackademy, που αφορά όπως και ο πρώτος τη Δημοσιογραφία στα Νέα Μέσα, ξεκινάει το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014. Η διάρκεια του θα είναι μέχρι τα μέσα του Ιουλίου και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.


Στη διάρκεια των 96 διδακτικών ωρών του ταχύρρυθμου αυτού προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν από τους πλέον ειδικευμένους επαγγελματίες και επιστήμονες των Νέων Μέσων όσα είναι απαραίτητα ώστε να ασκήσουν με επάρκεια τη δημοσιογραφία στη νέα εποχή, αλλά και να εργαστούν ως επαγγελματίες εξειδικευμένοι στις νέες ειδικότητες που αναδύονται από τη χρήση του διαδικτύου και αφορούν στην επικοινωνία και τα Νέα Μέσα.

Από τις βασικές αρχές της δημοσιογραφικής έρευνας έως τη δημιουργία και τη διαχείριση μιας ψηφιακής κοινότητας (community constructing/community managment), κι απ' τη συμμετοχική δημοσιογραφία και τη δημοσιογραφία των πολιτών (participatory journalism /citizen journalism) μέχρι τη δημοσιογραφική διαχείριση ψηφιακών δεδομένων (data journalism) και τα δικαιώματα και τον κώδικα δεοντολογίας της νέας εποχής (digital rights, new code of ethics), αλλά και από τη διαχείριση της πληροφορίας έως τη σύνταξη ειδήσεων και το ρεπορτάζ με τη χρήση των νέων τεχνολογιών (virtual news room, mobile reporting) έως το διαδικτυακό ραδιόφωνο (web radio) και τη διαχείριση βίντεο και εικόνας, ο φετινός κύκλος σπουδών του Hackademy είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε με την ολοκλήρωσή του οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να εργαστούν με επάρκεια στο νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό επαγγελματικό τοπίο.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και ο χαρακτήρας των εργαστηρίων και των διαλέξεων εντατικός.
Το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών μπορείτε να το δείτε εδώ.

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο Colabworkspace.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε στείλτε email και σύντομο βιογραφικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση hackademy.radiobubble@gmail.com.
Για πληροφορίες που αφορούν στο κόστος ή σε λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών, χρησιμοποιήστε την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.

Μια συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων του περσινού κύκλου σπουδών, θα βρείτε εδώ.

Η Μαρία, η Πέπυ, η Γεωργία, Διονυσία, η Σμαράγδα, η Λίνα, η Δήμητρα, ο Βασίλης και ο Στέφανος καθώς και όλοι οι υπόλοιποι συντελεστές του Hackademy, σας περιμένουμε στo νέο μας ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της Δημοσιογραφίας των Νέων Μέσων..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου